Winkelcentrum Hart van Zuid in Hengelo

Rol

Nadat de ontwikkeling in een impasse was geraakt heeft Skope Vastgoed b.v. Van Wijnen Projectontwikkeling Oost b.v. ondersteund bij het vlot trekken van de ontwikkeling en realisatie van winkelcentrum Hart van Zuid in Hengelo. Dit winkelcentrum omvat 4500 m2 winkelruimte en 22 koopappartementen. Het ontwerp is van BDG Architecten uit Zwolle.

Het complex is 2015 opgeleverd.

Over het project

Wonen in Hart van Zuid
Heerlijk wonen in een stoer stadsdeel met alle voorzieningen ‘om de hoek’ Gaat u zich ook thuisvoelen in Hart van Zuid?

Steeds meer mensen gaan voor een toekomst in Hart van Zuid. Binnen het gevarieerde woningaanbod vinden zij hun droomhuis en kiezen zij bewust voor een leven in een stoer, open en bruisend stadsdeel dat klaar is voor de toekomst. In Hart van Zuid vinden de sfeer van vroeger en de gemakken van nu elkaar. Alle voorzieningen zijn dan ook in de buurt. Scholen, winkels, sportclubs, verenigingen, kunst en cultuur. Ofwel wonen, werken en recreëren.

In Hart van Zuid kan het allemaal: Stedelijk wonen voor starters, gezinnen of senioren. Voor iedereen is hier een droomhuis te vinden. Daarnaast kan er ook meer traditioneel worden gewoond dankzij de verbinding met Tuindorp ’t Lansink en de herstructureringswijk Berflo Es. Samen maken de nieuwe bewoners Hart van Zuid. Zij krijgen binnen Hart van Zuid dan ook alle ruimte om mee te praten en mee te denken.

Unieke sfeer
Bewoners geven vaak aan dat zij ‘geraakt’ zijn door de bijzondere sfeer in Hart van Zuid. Het is een gebied met een verhaal waar overal herinneringen aan het rijke verleden zichtbaar zijn. Daarnaast vormt Hart van Zuid een schakel tussen de wijken in Hengelo Zuid en zorgt het voor een natuurlijke verbinding met de binnenstad van Hengelo. Hart van Zuid kenmerkt zich dan ook door een uitstekende bereikbaarheid. Onder andere de aanleg van de Laan Hart van Zuid en het Centraal Station Twente, dragen hier aan bij. Scholen, winkels en sportvoorzieningen liggen om de hoek. 

Volop mogelijkheden
Binnen Hart van Zuid worden in totaal 1000 à 1500 woningen gerealiseerd. Een deel hiervan is inmiddels al bewoond, maar er zijn ook volop aansprekende nieuwbouwprojecten die nu in aanbouw zijn of waarvan op korte termijn de bouw gaat starten. Binnen dit deel van de website vindt u alle belangrijke informatie. 

Vogelvlucht
Arcade
Appartement terras
Appartement voorkant
Appartement interieur